Annemarie Lansink – Psycholoog, leerkracht, SEN

Ik ben Annemarie Lansink. Vanuit mijn achtergrond als psycholoog en leerkracht begeleid ik leerlingen van 6 tot 18 jaar als het op school ‘niet vanzelf’ gaat. We spreken dan van speciale onderwijsbehoeften (SEN: ‘Special Educational Needs’).

Na het behalen van mijn VWO-diploma, heb ik eerst de Pedagogische Academie afgerond en vervolgens (neuro)psychologie gestudeerd aan de Universiteit van Tilburg. Tijdens en na mijn studie psychologie ben ik vooral in het onderwijs werkzaam geweest. Omdat mijn echtgenoot werd uitgezonden naar het buitenland heb ik een jaar Engels gedoceerd aan een middelbare school in Monterrey, Mexico en was ik betrokken bij het leesonderwijs op een basisschool op Curaçao. Eenmaal terug in Nederland heb ik me vooral gericht op het basisonderwijs.

In 2012 heb ik de overstap gemaakt naar het middelbaar onderwijs en ben ik werkzaam als leerlingbegeleider. Om nog beter op de individuele onderwijsbehoefte van de leerling in te kunnen spelen ben ik aan de Master studie ‘Special Educational Needs’ begonnen (Speciale onderwijsbehoeften).

Ik ben getrouwd en wij hebben 4 kinderen. Twee van onze kinderen hebben dyslexie.